Get Adobe Flash player

Naši Sponzori

  • Agroturizam San Mauro
  • Hempel
  • Pinizel tours
  • Almi
  • Grad Umag
  • Intercommerce
  • Istraturist

Umag-Sajam

Regate 2015

ADRIS RC 44 Rovinj

Od utorka 02.10. pa so nedjelje 07.10. u Rovinju se je održavalo Svjetsko prvenstvo klase RC 44. Pokrovitelj je Adris, suorganizator HJS. Utorak je bio dan za službenu trening regatu. Odrađena su tri starta i jedna regata. Srijeda match race, od četvrtka do nedjelje flotno, tri do četiri regate dnevno. Od Histrije su ove godine na regati bili Denis Finderle, trener Jk Histria i AleksandarŽibret kao gosti Sailng pointa i potpora timu Nika, te moja malenkost tijekom cijele regate u funkciji suca domaćina. Običaj je RC44 toura da prilikom održavanja regata na world touru uvijek imaju sa svojim sucima i suce iz zemlje u kojoj gostoju. Nezaboravno iskustvo, u centru događaja. par metara od brodova. Vrh svjetskog jedrenja. Više na:  http://www.rc44.com

Fotke sa regate možete pogledati u našoj foto galeriji.

 

Andrej

 

OGLASNA PLOČA PHu12

Read more...

ODGODA REGATE GRADO - UMAG - POREČ

Zbog izrazito nepovoljne vremenske prognoze za naredna tri dana, JK Histria i LNI TS odlučili su odgoditi regatu Grado-Umag-Poreč predviđenu za 22. i 23. srpnja. Zahvaljujemo svim prijavljenim sudionicima na razumjevanju.

Nadamo se boljoj prognozi za 2013.!

 

Uprava kluba

RAVENNA- UMAG-RAVENNA 2012

Iza nas je je druga po redu prekojadranska regata Ravenna - Umag -Ravenna.

Iako pod znakom upitnika do par dana prije starta regata se je ipak uspješno održala. Naime, regija Emil. Rom. je nedavno pretrpijela ogromne štete i žrtve zbog potresa. Kako je većina sudionika regate iz navedenog područja, neki jednostavno nisu mogli prisustvovati. Od najavljenih pedesetak brodova prije potresa, na startu u Ravenni pojavilo se njih dvadeset i troje.

U Umag prva stiže Irina u 08.20.58, manje od tri minute za njom ulazi i Shear Terror, treća j ušla Fragolina u 10.19.40 a zatim ulaze i Lo re, Ashling, Teki Mata, La DUss, Nadema i zadnja  Oribi u 12.57.40 u regularnom vremenu do 13.00. Zbog bonace na sredini Jadrana većina brodova je DNF.

U 16.00 na zdravici dobrodošlice uz 120 natjcatelja svojim su prisustvom dali važnost manifestaciji sljedeći uzvanici: g. Mauro Jurman dogradonačelnik Grada Umaga, g. Goran Slavujević predsjednik gradskog vijeća Grada Umaga, g. Boris Gasperini dir. ACI marine Umag, g. Franco Tramonti predstavnik RYC i g dott.Guido Ceroni organizacijski direktor Lučke uprave Ravenna, naš posebni gost, ujedno i poslanik projekta kanditature Ravenne za prijestolnicu Europske kulture za 2019. U ime grada Umaga dogradonačelnik Jurman je dragim gostima uručio netom tiskanu Monografiju Grada Umaga, sudionicima regate u znak dobrodošlice podjelili smo po bocu Istarskog vina našeg sponzora Vinarije Sinković - Sinkovich Distillery, a najbrži brod obje etape u konkurenciji obiteljskih krstaša dobiva antifauling od našeg sponzora Hempela. Važno je istaći da je regata napredovala kako u organizacijskom i logističkom smislu tako i u samoj promociji i važnosti. Pokrovitelj regate je Grad Ravenna a manifestacija je ušla u program kanditature Ravenne za Prijestolnicu Europske kulture za 2019.

Spremite se za ediciju 2013. krećemo brodovima iz Umaga prema Ravenni, zajedno jedrimo do Umaga dok se naši gosti potom sami vraćaju u Ravennu.

U foto galeriji možete pogledati kako je sve izgledalo.

 

Andrej Škopac

Petak, 22. lipnja, 17.00 start prekojadranske regate Ravenna-Umag-Ravenna; prijavljeno 25 brodova

Još malo do starta prekojadranske regate Ravenna - Umag - Ravenna.

Unatoč teškom stanju, naime zona je pogođena s nekoliko potresa u zadnjih mjesec dana, ploviti se mora. Do 21.06. dvadeset i pet je posada na startnoj listi. Nadamo se da će do starta lista biti proširena s još par brodova.

Osim sportskog značaja, važno je istaći da je regata ušla u program Grada Ravenne za kandidaturu Europske prijestolnice kulture 2019.

Regata je pod pokroviteljstvom Grada Ravenne, jedan od sponzora je Lučka uprava Ravenne. Kao gost i predstavnik grada i lučke uprave brodom nam stiže i gospodin Ceroni Guido, organizacijski direktor Lučke uprave Ravenna.

Na zdravici dobrodošlice očekujemo predstavnike Grada Umaga, Lučke uprave Umag i ACI Marine Umag.

Ponosni smo da kao klub organiziramo manifestacije takvog karaktera.

More Articles...
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday254
mod_vvisit_counterYesterday287
mod_vvisit_counterThis week1486
mod_vvisit_counterLast week1665
mod_vvisit_counterThis month5703
mod_vvisit_counterLast month7673
mod_vvisit_counterAll days1552515

We have: 21 guests online
0: 54.166.141.69
 , 
Today: Sep 22, 2018

Facebook link

Facebook